Materiale

Silver Plated sau Placat cu Argint

Se refera la adaugarea unui strat de argint peste un metal baza. Eu folosesc sârma de cupru placată cu argint. Stratul de argint este rezistent. Chiar daca in timp se innegreste, un accesoriu placat cu argint de calitate se poate curata si redeveni ca nou!


Cuprul (numit şi aramă) este un element din tabelul periodic având simbolul Cu şi numărul atomic 29.
Cuprul este un metal de culoare roşcată, foarte bun conducător de electricitate şi căldură. Cuprul a fost folosit de oameni din cele mai vechi timpuri, arheologii descoperind obiecte din acest metal datând din 8700 î.Hr.
Intr-adevar, este uimitor sa remarcam multiplele moduri in care cuprul poate deveni un aliat de incredere al sanatatii corpului nostru. Dar cum poate un metal sa actioneze atat de favorabil asupra organismului? Deoarece este esential in procesul de sinteza a colagenului, in folosirea fierului in hemoglobina si in metabolismul vitaminei C.

In acest mod, cuprul devine un agent activ ce ne ajuta sa avem un par mai frumos si sa diminuam durerile articulare (care sunt frecvente mai ales in cazul sportivilor de performanta).

Totusi, cel mai mare avantaj din partea cuprului il au persoanele care sufera de artrita, deoarece, purtat sub forma de bratara in jurul incheieturii mainii, acest metal le diminueaza simptomele si le reduce durerile. In trecut, femeile purtau cuprul sub forma de cercei in acelasi scop - pentru prevenirea sau tratarea artritei. De curand s-a inventat o noua metoda, mai discreta, de a beneficia de efectele curative ale cuprului - sub forma de mici discuri de cupru care se lipesc pe interiorul ceasurilor de mana.

Unii specialisti afirma ca purtarea unei bratari de cupru in jurul incheieturii mainii timp de 30 zile duce la absorbirea in organism a 13 mg de cupru - in timp ce doza zilnica recomandata de cupru pentru sistemul nostru metabolic este de 1,5 -3 mg.

Suplimentarea dozei se poate face si prin consumul de surse naturale de cupru, precum fructele de mare, vinul rosu, ciocolata, nucile, fasolea, mazarea, ciupercile etc.

Calitatile terapeutice ale cuprului se extend si asupra bolilor de piele, cataractei, bolilor venerice sau afectiunilor plamanilor. Deficienta de cupru din organism poate afecta tesuturile conjunctive si articulatiile.

Deficitul de minerale nutritive (calciu, cupru, zinc, crom, magneziu) din organismul si parul oamenilor poate avea repercusiuni mult mai grave, avand in vedere faptul ca un studiu - condus de Dr. Lynn Wecker si colegii sai de la Louisiana State Medical Centre - a demonstrat ca majoritatea persoanelor care sufera de autism prezinta dezechilibre nutritionale de minerale la nivelul organismului.

Insa, trebuie sa acordam o atentie sporita dozei de cupru din organismul nostru deoarece, consumat in cantitati mari, acest metal nutritiv se poate transforma in element toxic care provoaca o serie de boli deosebit de grave, influentand in special carenta de zinc - un alt mineral cu multiple efecte curative - din organism. 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...